Renaat Debleu

Hoe kan ik mijn systeem administrator ervan overtuigen dat een extra plugin functioneel, veilig, performant én compatibel is?


Moodle heeft meer dan 1600 geregistreerde plugins. Ga je op het internet zoeken, dan vind je wel meer dan 3000 plugins die je leerplatform kunnen verrijken.

Hoe slaagt Moodle er in om alle sub-modules te laten samenwerken? Hoe wordt dit allemaal uitgetest? Wat met de snelheid van je platform? Zijn er goede en 'slechte' plugins? Wat is het kaf en wat is het koren?

Maar ook: kun je vooraf weten of een plugin wel zal doen wat die beweert te doen? Voor hetzelfde geld kloppen de resultaten van de leerlingen niet meer, krijg je alle andere leerkrachten over je heen of gaat je dierbaar thema er helemaal anders uitzien. Of misschien lukt alles wel, maar duurt het uuurrrrren voor iets op het scherm verschijnt...

Via concrete voorbeelden leren we stap voor stap de beste plugins te vinden. We leren de plugin database te gebruiken zoals het hoort, en steken op hoe we een module veilig én gratis kunnen uittesten.


Over Renaat

RenaatRenaat, mostly IT, kent Moodle door en door. Zijn naam vind je gemakkelijk terug in Moodle AMOS (vertalen) - Travis (testen) - Fora (discussies) - Tracker (problemen) - Git (ontwikkeling) - Plugins (verrijking). Hij kreeg al drie Particularly Helpfull Moodler badges; een plugin van hem verdiende een reviewer choice award; en af en toe wordt zijn werk besproken op websites als lmspulse.com.

Renaat is mede oprichter van eWallah, een middelkleine onderneming die professioneel helpt lessen online boeiend te maken en zowel leerkrachten als studenten begeleidt bij het studeren via internet. Ze hosten niet alleen leerplatformen, ze kruiden de leeromgeving met pedagogische en technische meerwaarde.

Lang geleden startten ze het allereerste digitale leerplatform in Oost-Afrika, en ook nu nog focussen ze zich vooral op low-bandwidth omgevingen en NGO's. Zo helpen ze Fairtrade International (Berlijn) bij trainingen van eigen personeel en beheren ze het leerplatform van de Nederlandse NGO i+solutions die zich specialiseert in opleidingen over de distributieketen van medicamenten voor ontwikkelingslanden. Ze besturen minieme sites met amper drie gebruikers, tot mega Moodle installaties met meer dan 170.000 studenten.

Last modified: Tuesday, 16 July 2019, 9:03 AM