Hierna vind je de meest recente nieuwsbrief, zoals verstuurd via eMail. Nieuwsbrieven worden na april 2019 niet langer via het forum verspreid. Gebruikers krijgen namelijk steeds via mail bericht van updates op het forum. En daarmee twee keer bericht met dezelfde inhoud.

Nieuwsbrieven worden verstuurd via MailChimp en op Ned-Moove.nl is via de frontpage telkens de laatste nieuwsbrief te bekijken.

Ned-Moove nieuwsbrief april 2019

In deze nieuwsbrief zijn de volgende onderwerpen opgenomen:
  • Van de voorzitter
  • Het nieuwe bestuur stelt zich aan u voor
  • Nieuwe Moodle omgeving
  • Data om vast te noteren
  • Contact gegevens secretariaat

Van de voorzitter

Op 6 maart was de bijzondere ALV met de vraag of Ned-Moove moest blijven bestaan. Van de 14 leden (inclusief volmachten) waren 12 leden voor het voortbestaan van Ned-Moove. Er is 1 oud bestuurslid nog in functie en er zijn 3 nieuwe bestuursleden toegetreden. Met een nieuw elan en een andere richting dan 'vroeger'.

Bij de bijzondere ALV bleek dat iedereen een Ned-Moove wil met professionele insteek, ruimte voor inhoud en overleg, samenwerking en distributie en vooral erkenning en verspreiding van Moodle als leerplatform. Nu is het aan ons, als nieuw bestuur, om daar vorm en inhoud aan te geven...

Allereerst willen wij dat Ned-Moove professioneel wordt, met een functioneel secretariaat, goede activiteiten en voldoende inhoud en techniek voor de leden die dat willen. Daarvoor is een aantal dingen nodig die we de komende maanden gaan opzetten. Denk aan een secretariaat, telefonische bereikbaarheid, interactie, technische infrastructuur en voldoende ruimte voor professionele en commerciële partijen.

Op 23 oktober komt er een Moodle Moot en op 12 juni een Moodle Meet-up. We hopen op 2 à 3 sponsors uit het commerciële circuit en we willen 10 à 12 Moodle-expertleden. Die betalen iets meer dan een gewoon lid, maar krijgen daar veel extra's voor terug. In elk geval de erkende status van Moodle Expert die door gebruikers en moderators geraadpleegd en ingehuurd kunnen worden.

Want commercie en specialisatie gaan volgens ons prima samen. Daar is een professionele organisatie voor nodig die professionals kan voorzien van het platform en de informatie die zij nodig hebben voor hun vak.

U hoort spoedig meer van ons.

Gert Bras
Jullie voorzitter

Het bestuur stelt zich aan u voor

Voorzitter: Gert Bras
Ik ben al sinds 1981 actief in de ICT en op allerlei vlakken. In 1993 begonnen met 4U Training voor Novell, Elcon, 3Com, Cisco en Microsoft.. In 1999 dit bedrijf verkocht aan LANdis NV. Daarna verantwoordelijk voor alle opleidingsactiviteiten van LANdis. In 2001 daar gestopt omdat mijn taak klaar was.

In 2004 ben ik begonnen met e-learning, dat toen nog in de kinderschoenen stond. Cursussen maken op CD-rom, simpele (en vooral dure) CMS'en en een web dat voornamelijk toegankelijk was met piepende modems en haperende routers. Een fantastisch werkveld om te pionieren, te spelen en te werken. Veel werk mogen doen voor grote organisaties als Shell, ABN-AMRO, Gemeente Amsterdam, Mercuri International, GGZ, Bartiméus en vele anderen.

Na een ziekte in 2016 ben ik weer aan het opstarten en ben Moodle-gebruiker voor mijn klanten in 4U Training. Daarbij is Moodle voor mij vooral een platform voor eigen cursussen en materiaal dat voor klanten is gemaakt. Ook hun Moodle staat op mijn server inclusief materiaal, cursussen en nodige support.

Ik vind het leuk om mijn kennis van ICT, eLearning en ervaring als manager in te zetten om van Ned-Moove een leuke b(l)oeiende organisatie te maken. Jullie mogen mij uiteraard altijd benaderen met ideeën, suggesties, aanbod om te helpen of anderzins. En als ik jullie ergens mee kan helpen, just let me know....

Hopelijk spreken we elkaar spoedig, ín person'....

Secretaris: Erik Meenken
Ik ben zelfstandig ondernemer. Mijn bedrijf is SecuCare. Ik verzorg BHV-opleidingen en herhalingen, EHBO-opleidingen en herhalingen, begeleid ontruimingsoefeningen en geef BHV-adviezen. Sinds een aantal jaar gebruik ik Moodle voor de e-learning voor mijn BHV en EHBO opleidingen en herhalingen. Ik heb mij kandidaat gesteld voor het bestuur omdat ik het belangrijk vind dat naast de belangen van grote organisaties ook gekeken wordt naar de belangen van kleine organisaties.

Binnen het bestuur vervul ik de rol van secretaris. Dit ga ik niet alleen doen. In verband met een stukje professionalisering worden een aantal praktische zaken zoals telefonische bereikbaarheid, correspondentie, beheren debiteuren etc. ondergebracht bij ConQare. Hier heeft Ned-moove straks een eigen telefoonnummer.

Penningmeester: Ine van Bussel

Als adviseur leren en ontwikkelen bij de Belastingdienst werk ik al jaren met Moodle. Het fijne vindt ik dat het Open Source is en dat je daardoor niet afhankelijk bent van een extern bedrijf.

Met Moodle kun je veel kanten uit. Als bestuurslid van Ned-Moove wil ik zo veel mogelijk organisaties en professionals met Moodle in contact brengen.

Bestuurslid techniek: Peter Haasdijk

Met mijn bedrijf Labby vertaal ik voor MKB en MKB+ bedrijfsdoelstellingen naar concrete online oplossingen.Bij de projecten die ik aanneem staat met name het ontwerpen, realiseren en beheren hiervan centraal. Het realiseren van communicatie platforms is mijn specialiteit. In 2019 lit de focus op ons onboarding product: Werven, inwerken en behouden van medewerkers.

Al vanaf mijn eerste kennismaking met Moodle, meer dan 10 jaar geleden, ben ik enthousiast fan van dit Open Source LMS. Ik mag Moodle graag inzetten voor met name zakelijke toepassingen als Kennisbanken, Persoonlijke Ontwikkelplannen, Fieldmanagement en natuurlijk Onboarding. 

Een platform als Ned-Moove is, naast de expertise van de commerciële Moodle Partners, als onafhankelijk partij m.i. noodzakelijk. Om gebruikers, docenten en ontwikkelaars te ondersteunen en op de hoogte te houden van de ontwikkelingen aangaande leermanagement, maar bovenal om het gebruik van Moodle verder te promoten.

Nieuwe Moodle omgeving

We zijn gestart met het ontwerpen en implementeren van een nieuwe Ned-Moove omgeving. Met een moderne en professionele uitstraling en meer functionaliteit.
In de volgende nieuwsbrief meer daarover.
Tot het moment van livegang houden we de oude omgeving voor jou operationeel.

Als onderdeel van de implementatie worden alle accounts naar de nieuwe omgeving gekopieerd (dus niet overgezet). We willen nl starten met een nieuwe Moodle installatie die bovendien AVG proof is.
Iedereen krijgt een nieuw, tijdelijk wachtwoord hiervoor. Bewaar dit wachtwoord goed, je heb deze nodig wanneer je straks gaat inloggen op de nieuwe omgeving. Wanneer het zover is krijg je uiteraard bericht.

Let op: Mocht je voor die tijd nog wijzigingen aanbrengen aan je account, deze worden niet overgenomen op de nieuwe omgeving. Wacht daar dus even mee tot de nieuwe omgeving live is.

Bovenstaande informatie, incl. gebruikersnaam en wachtwoord, wordt aan je gemaild zodra je nieuwe account wordt aangemaakt.


Data om vast te noteren

Moodle Meet-up

In principe elke 3e vrijdag van de 3e maand:
• 21 juni, onderwerp professionalisering van de vereniging
• 20 september
• 12 december

Moodle Moot
23 oktober 2019
Locatie en tijd wordt nog bekend gemaakt. Mensen die een steentje bij willen dragen voor de organisatie van de Moodle Moot kunnen zich melden. Het geldt ook voor leden die een interessante oplossing hebben gerealiseerd met Moodle en dit tijdens de Moodle Moot willen delen.

Contact gegevens Secretariaat
Ned-Moove
Heliumweg 10A
3812 RE  Amersfoort
085-8902144
info@ned-moove.nl


Met vriendelijke groet,

Bestuur Ned-Moove