Hierna vind je de meest recente nieuwsbrief, zoals verstuurd via eMail. Nieuwsbrieven worden na april 2019 niet langer via het forum verspreid. Gebruikers krijgen namelijk steeds via mail bericht van updates op het forum. En daarmee twee keer bericht met dezelfde inhoud.

Nieuwsbrieven worden verstuurd via MailChimp en op Ned-Moove.nl is via de frontpage telkens de laatste nieuwsbrief te bekijken.

Ned-Moove nieuwsbrief mei 2019

It giet oan!

Ned-Moove heeft de organisatie van de eerste echte MoodleMoot Benelux 2019 verworven! Deze MoodleMoot vindt plaats op 23 oktober 2019 in Amersfoort en belooft een spektakel te worden.

De officiële status van MoodleMoot staat garant voor hoge kwaliteit, topsprekers, veel break-out sessies, Genius Bar, 1-op-1 contact met ontwikkelaars, workshops, interactie met andere Moodlers en persoonlijk contact met alle marktpartijen van enig belang in de Benelux.

Inschrijving voor MoodleMoot Benelux 2019 is mogelijk vanaf 1 juni a.s., via www.ned-moove.nl. Tot 15 juli geldt een extra voordelige vroegboekkorting voor de echte early-birds! De couponcode's zullen we via onze facebook-pagina communiceren.

Meer nieuws over de MoodleMoot in de volgende nieuwsbrief, welke overigens een heel ander uiterlijk zal gaan krijgen.

Ned-Moove.nl is vernieuwd

De frisse start die we voor ogen hebben met een professionele organisatie vereiste ook een upgrade van de technische omgeving en de bijbehorende faciliteiten. Het is daarom dat we in maart direct zijn gestart met het opbouwen van een volledig nieuwe Moodle omgeving voor Ned-Moove.

Op 30 april is jouw account geïmporteerd in de nieuwe omgeving. Je hebt daarbij een nieuw, tijdelijk wachtwoord gekregen waarmee eenmalig kan worden ingelogd. Na de eerste inlog wordt een wachtwoord wijziging gevraagd.

Naast aanmelden via je gebruikersnaam kun je je vanaf heden ook aanmelden via je emailadres.

De nieuwe omgeving ging live op dinsdag 14 mei. Wanneer je lid bent heb je hiervan via het nieuwsforum al bericht ontvangen, zo niet zag je een alert in de header van de homepage of word je middels deze nieuwsbrief geïnformeerd.

Uitgangspunten

Onze uitgangspunten voor de nieuwe omgeving waren o.a.:

 • Zoveel als mogelijk standaard functionaliteit;
 • Gebruik van vrije, niet commerciele, thema's;
 • Een professionele uitstraling;
 • Inrichting t.b.v. gericht en eenmalig communiceren;
 • Omgeving geschikt voor marketingdoeleinden;
 • Voldoet aan privacy wetgeving.

Wijzigingen

Deze uitgangspunten hebben er toe geleid dat er t.o.v. de oude omgeving een aantal functionaliteiten is gewijzigd.

Uiterlijk

Vooralsnog kozen we voor het thema "Adaptable". Een thema dat voldoet aan onze uitgangspunten hierboven. Het is een gratis thema, beschikbaar via de Moodle Plugins Directory en heeft een professionele uitstraling. Toen we die keuze maakten was nog onduidelijk of en wanneer het thema beschikbaar zou zijn in Moodle 3.7. Inmiddels is een versie 2.0 BETA in Bootstrap 4 beschikbaar voor download in de Moodle Plugin directory. Op enig moment zullen we de site upgraden naar Moodle 3.7 met dit thema.

Forums

Op de site vind je meerdere forums. De forums in "Leden Ned-Moove", nl.:

 • Nieuwsforum, met algemeen nieuws en aankondigingen voor leden;
 • Vragen, over alles wat te maken heeft met de vereniging en haar activiteiten;
 • Netwerken, voor het delen van een vraag of casus met andere leden.

Via de homepage zijn drie openbare forums beschikbaar:

 • Nieuws, met algemeen nieuws en aankondigingen (het standaard sitenews forum van Moodle). Gelijk aan het openbare nieuwsforum welke in de oude omgeving aanwezig was. Hier willen we meer algemene zaken delen die voor breder publiek geschikt zijn, bijv. informatie over updates e.d..
  Een archief van de nieuwsitems uit het oude forum vind je via het hoofdmenu - Nieuws - (Archief);
 • Vragen, over alles wat te maken heeft met de vereniging en haar activiteiten. Nieuw forum met hetzelfde doel als in "Leden Ned-Moove maar dan openbaar. Is bereikbaar via een knop op de homepage;
 • Help, voor tips en tops, informatie over partners en technische hulpvragen. Ook dit is een nieuw forum dat bereikbaar is via de homepage.

We willen niet de situatie krijgen waarin we meerdere forums in stand houden zonder dat dit iets toevoegt. Daarom zullen we de komende periode goed bekijken hoe en in welke mate de forums worden gebruikt en naar aanleiding daarvan evt. aanpassingen doen.

Nieuwsbrief

De Moodle - MailChimp koppeling bestaat niet meer. Het in- en uitschrijven voor de nieuwsbrief kan niet meer via het gebruikersprofiel in Moodle. Daarom hebben we op het contactformulier op de website een checkbox "Abonneer op nieuwsbrief" opgenomen. Uitschrijven kan via een link in de nieuwsbrief zelf of via de mail naar info@ned-moove.nl.

Nieuwsbrieven zullen we niet langer delen via het forum op "Leden Ned-Moove". Wanneer we dat wel zouden doen krijgen alle leden de nieuwsbrief twee keer aangeboden via email en dat is niet gewenst.

Toegang tot de openbare forums en de meest recente nieuwsbrief vind je op de homepage in de marketingblokken onder de slider.

Kalender

Onder de marketingblokken hebben we ruimte voor de kalender gereserveerd. Niet alleen de activiteiten die voor leden zijn bedoeld nemen we op, ook (bestuurs)vergaderingen en andere activiteiten. Wij zijn van mening dat professionaliteit en transparantie hand in hand gaan en was voor ons aanleiding om te komen tot die keuze.

Cursusblok

Tot slot zie je op de homepage een blok waarin de cursussen getoond worden waar je toegang op hebt. Standaard is dit alleen "Ned-Moove" met de informatie die je ook terugvindt via het hoofdmenu - Ned-Moove - over ons. Ben je lid an Ned-Moove dan zie je ook "Leden Ned-Moove" in dit blok staan.

Alle cursussen uit dit cursusblok zie je ook via het hoofdmenu - Mijn cursussen.

Migratie

Er is een backup gemaakt van je gebruikersprofiel in de oude omgeving. Via een import is deze, m.u.v. een eventueel aanwezige profielfoto, teruggezet naar de nieuwe omgeving.

Op je gebruikersprofiel geef je o.a. aan of je lid bent van Ned-Moove. Deze informatie hebben we gebruikt om je wel of niet rechten te geven op "Leden Ned-Moove".

Afsluitend

Tot zover de informatie over de vernieuwde site. Mocht je iets missen, suggesties hebben of anderszins, deel dat. Op het Ned-Moove & Moodle forum, via info@ned-moove.nl of rechtstreeks aan mij via een berichtje. Het berichtenmenu vind je in de header, links van de login.

Tot slot een verzoek: Check a.u.b. je profiel op juistheid en volledigheid van informatie. Upload ook een recente profielfoto.

Met vriendelijke groet,
Peter Haasdijk