Ned-Moove Nieuwsbrief december 2016

 
 
Marc Swanenberg
Ned-Moove Nieuwsbrief december 2016
door Marc Swanenberg - vrijdag, 2 december 2016, 11:03
 
Ned-Moove

Inhoud Ned-Moove nieuwsbrief december 2016

  1. Najaarsseminar 2016
  2. Planning 2017
  3. Oproep suggesties voorjaarsseminar 2017
  4. MoodleMoot 2017 / 10 jarig bestaan Ned-Moove

1. Najaarsseminar 2016

Woensdag 16-11 waren zo'n 35 leden aanwezig op het najaarsseminar van Ned-Moove met als Thema Moodle 3.x.  Het Beatrix Theater in Utrecht was een fijne locatie en de ruimte was prettig om samen te komen.

Irvin Hoogland nam ons mee in de wereld van Moodle 3.1 en 3.2 met als hoogtepunt de videotoepassingen van H5P. 

Klik op het plaatje aan de rechterkant om meer te weten te komen over interactieve video van H5P en hoe dit geheel is geïntegreerd in Moodle 3.2.

Gemma Lesterhuis heeft een toelichting gegeven over haar project en de MUA en nodigt de leden uit om actief een bijdrage te leveren aan projecten die je graag zou willen realiseren. Ned-Moove heeft een Brons lidmaatschap en heeft daarmee een stem en invloed op de realisatie van projecten. Dus als je je eigen wijzigingen in Moodle wilt realiseren, dan kan dat!

Marc Swanenberg begeleide de workout over 'Hoe kijk jij.......... "   Moodle HQ en Ned-Moove. De resultaten van de discussies zijn samengevat in de presentatie.
   

Virgil Ashruf
heeft ons verteld over de mogelijkheden van competentie management en het framework en de wijze van toepassing. Hij heeft ons een voorbeeld laten zien en adviseerde om altijd eerst je competentie framework helder te beschrijven voordat je in Moodle begint te bouwen. Dit boek is volgens hem daarvoor een goede hulp en legt een stevige basis om te kunnen starten met het maken van een competentie framework.
Klik op het boek voor meer informatie over de auteur.

Sebastian Berm gaf tekst en uitleg over Moodle als LTI provider en demonstreerde de toepassing daarvan. Meer hierover kan je vinden op Moodle.org of deze link naar Moodle docs.

In de pauze en na afloop was er voldoende tijd en ruimte om te netwerken en bij te praten. Het was een leuke middag en we kijken uit naar het voorjaarsseminar! 
Klik hier om de cursus te gaan waar je alle presentaties van alle betrokkenen terug kunt vinden.

2. Planning 2017

  • 8 maart 2017 Voorjaarsseminar en een                ledenvergadering metbestuursverkiezing
  • 24 mei 2017 MoodleMoot
  • 15 november 2017 najaarsseminar

De details over programma's en de locaties volgen zodra deze bekend zijn. 

3. Voorjaarsseminar 2017

Om het voorjaarsseminar op 8 maart 2017 interessant te maken hebben we een oproep gedaan voor onderwerpen of bijdrages. Tot op heden hebben we 2 reacties ontvangen dus willen we iedereen nogmaals vragen om na te denken over onderwerpen dan wel na te denken over een thema wat vraagstuk wat je zelf graag zou willen inbrengen tijdens het voorjaarsseminar. 
Wat wil jij behandelen?

4. MoodleMoot 2017 en 10 jarig bestaan Ned-Moove
De voorbereidingen voor de MoodleMoot 2017 zijn inmiddels ook begonnen en we zijn naarstig op zoeken naar een goede locatie, als ook interessante sprekers en/of cases om samen een fantastische MoodleMoot 2017 te kunnen en mogen te organiseren. Alle suggesties om dit 10 jarig bestaan van Ned-Moove in combinatie met de MoodleMoot 2017 tot een daverend succes en inspirerend event te maken horen we graag.
 


De inschrijving voor de ledenvergadering en het voorjaarsseminar gaat in januari van start. We zullen dit uiteraard zo snel mogelijk communiceren!

Namens het gehele bestuur,

Marc Swanenberg
A.i. Voorzitter Ned-Moove