Stel je vragen over Ned-Moove, Moodle of Moodle gerelateerd.

Afsplitsing TotaraLMS

 
 
Foto van Pieter van der Hijden
Re: Afsplitsing TotaraLMS
door Pieter van der Hijden - vrijdag, 11 maart 2016, 08:36
 

Op 4 september 2015 meldde Moodle News dat Totara m.i.v. 2016 een eigen weg zou gaan (http://www.moodlenews.com/2015/totara-announces-that-its-forking-from-moodle/). Vanuit Totara gezien " it was more of a breakup than any amicable split".

Dit houdt in dat er voortaan twee Moodle-varianten zijn (de originele Moodle core vs. Totara) die elk hun eigen ontwikkeling gaan doormaken. Het houdt ook in dat de inspanningen in het onderhouden en verbeteren van Moodle voortaan ofwel naar de ene, ofwel naar de andere variant gaan.

Bij mijn weten is het voor het eerst dat zich zo een scheiding voor doet binnen Moodle. Zelf vind ik dat jammer; samen sta je m.i. sterker. Ik vind het ook zorgelijk, want wie volgt?

  • De Open Universiteit UK (een van de grootste Moodle-gebruikers) heeft een hoop extra's ontwikkeld maar, voor zo ver ik weet, draagt ze daarvan geregeld bij aan Moodle core en zorgt ze ook regelmatig dat ze zelf in de pas met Moodle core blijft lopen.
  • Moodlerooms (IMHO de grootste Moodle-partner, onderdeel van Blackboard!) biedt zijn klanten ook veel extra's, maar lijkt nog steeds een trouwe Moodle partner.

In mijn eentje overzie ik dit speelveld niet. Maar gelukkig hebben we Ned-Moove. Vandaar dat ik jullie voorgesteld heb om samen de feiten op een rijtje te zetten, ze proberen te duiden en zo nodig actie te ondernemen.