Stel je vragen over Ned-Moove, Moodle of Moodle gerelateerd.

Werkwijze - Wat is handig?

 
 
Foto van Jessica Huls
Werkwijze - Wat is handig?
door Jessica Huls - zaterdag, 13 juni 2015, 06:26
 

Ik wil graag een tweede testomgeving klaar gaan zetten, waarin ik, samen met een collega, enkele functies kan proberen en aanpassen totdat het is zoals we het willen hebben. Maar we zitten nog met een oudere Moodle versie (2.6) en willen naar naar een recente versie.

Wat raden jullie aan om te doen: eerst upgraden en dan een tweede testomgeving opzetten of eerst een tweede testomgeving opzetten en daarna upgraden?

En wat is jullie ervaring met de backups van Moodle? Ik neem aan dat men hierop kan vertrouwen? 

Graag jullie reacties.

 
Foto van Sebastian Berm
Re: Werkwijze - Wat is handig?
door Sebastian Berm - dinsdag, 15 september 2015, 16:05
 

Hoi Jessica,

Excuses dat het even geduurd heeft voordat er iemand een reactie geeft. Ik hoop dat we dit vanuit het bestuur nu iets beter kunnen monitoren.

Misschien is het een goed idee om de testomgeving te upgraden, en daarop verder te gaan. Het upgradeproces van Moodle is niet enorm complex of foutgevoelig. Zolang er geen maatwerk ontwikkeld is wat het proces kan verstoren is het vaak geen enkel probleem om een upgrade te doen.

Al is het wel handig om het proces van het upgraden zelf eerst te testen, zeker als het een grotere, of drukke, omgeving betreft.


De backups van Moodle zijn over het algemeen bovengemiddeld goed, zolang de uitbreidingen die er zijn, maar de uitbreidingen zijn die in de de 'community' ondersteund zijn. Dan is er in ieder geval enige controle of het proces helemaal compleet is, en aanwezig is.
Niets is vervelender dan content kwijtraken omdat er iets fout zit in een backup/restore van een plugin.
Ook hierbij zou het testen hiervan een zeer goed idee zijn, maar over het algemeen gaat dit, zeker na Moodle 2.2, eigenlijk behoorlijk goed.


Ik hoop dat je hier iets aan hebt!


Groeten,
Sebastian Berm