Verslag Najaarsseminar 14 november 2014 door Sebastian

 
 
Foto van Marcel de Leeuwe
Verslag Najaarsseminar 14 november 2014 door Sebastian
door Marcel de Leeuwe - donderdag, 18 december 2014, 11:30
 

Rond 13:00 uur was de eerste deelnemer al aanwezig bij het Ned-Moove najaarsseminar. De organisatie had op dat moment alle tafels al in groepen bij elkaar gezet.

Nadat langzaamaan iedereen binnen begon te druppelen en onder het genot van pepernoten en een drankje aan het netwerken was gaven Marc en Arnout een korte intro over de opzet van de dag.

Vervolgens was het de beurt aan Isabelle, die samen met Marion de Groot, een smakelijke presentatie heeft gegeven over hoe de inrichting van de keuken te vergelijken is met de inrichting van een Moodle installatie. Hieruit kwam naar voren dat er een groot aantal verschillende methoden is over hoe een keuken, en dus ook een Moodle installatie eruit kan zien, en hoe dit werkt. Een leuke metafoor die gedurende de middag als rode draad gebruikt zou worden om te reflecteren.

Er is een aantal verschillende casussen besproken, hieronder een kort overzicht:

De werkvorm bleek nog een beetje apart te zijn, aangezien men met elkaar moest gaan overleggen over mogelijke oplossingen voor het probleem. Hieruit bleek dat de verdeling van de kennis per tafel redelijk goed op orde was.

Tijdens de pauze bleek dat iedereen ondertussen elkaar goed kon vinden, en met elkaar veel te bespreken had.

Doordat alle cases uitgebreid werden behandeld en besproken is er besloten om de overige cases te behandelen bij de eerstkomende seminar op 21 januari a.s. Dat is eveneens het moment waarop de ledenvergadering is gepland. Meer informatie kan je vinden op https://www.ned-moove.nl/course/view.php?id=85.

Bright Alley, als sponsor van de locatie, heeft na afloop iedereen nog een hapje en drankje aangeboden in de ‘bar’. Er werd nog veel nagekletst, kennis gemaakt en vragen gesteld aan experts en betrokken van de diverse cases. Een mooi moment om de Moodle communitiy in NL/BE bij elkaar te brengen. We kijken weer terug op een goed seminar en willen namens het bestuur van Ned-Moove iedereen bedanken voor het actieve meedoen en de aanwezigheid. Verder willen wij in het bijzonder Bright Alley bedanken voor het ter beschikking stellen van deze locatie.

Videoverslag: