Ledenvergadering, Seminar Video, Moodle Design wedstrijd...

 
 
Foto van Isabelle Langeveld
Ledenvergadering, Seminar Video, Moodle Design wedstrijd...
door Isabelle Langeveld - zondag, 16 februari 2014, 13:09
 

Uitnodiging Ledenvergadering en Video seminar


Op 26 februari vindt onze ledenvergadering plaats met aansluitend het seminar over Probleemloos video insturen.

Praktische info

  • Locatie La Vie (Regardz) Utrecht
  • Start Ledenvergadering 14:00 uur (inloop 13:30)
  • Start Seminar 15:15 uur
  • Start borrel met broodje: 17:30

Je bent welkom bij de Ledenvergadering als je lid bent. Je vindt de stukken (agenda, jaarverslag, begroting) in de cursus voor leden.

Deelname aan het seminar is gratis voor leden en donateurs. Niet-leden betalen € 15,00.

Heb je dat nog niet gedaan, meld je dan even aan op de home page van Ned-Moove in de Keuze (wel even inloggen).

Seminar Probleemloos video insturen

In het seminar testen we een aantal functionaliteiten die je kunt inzetten om cursisten video te laten insturen als opdracht. De focus ligt niet op de didactiek, maar op de techniek. Hoe maak je het nu zo makkelijk mogelijk voor cursisten om een korte video op te nemen met webcam of smartphone en die met medecursisten en docent te delen?

Moodle kent default natuurlijk mogelijkheden (bestand insturen, linken), maar kan iedereen de video dan ook probleemloos afspelen? Er is ook een aantal plug ins. Laten we ze uitproberen.
Dat kun je nu meteen gaan doen in de cursus die we voor het seminar gemaakt hebben. De functionaliteiten staan klaar met een opdracht om je video te maken. Je video wordt overigens getoond (als je dat goed vindt) in onze stand op Next Learning.

Moodle Design wedstrijd

Onze Ned-Moove site is een rommeltje. Het bestuur geeft dit man- en vrouwmoedig toe. Het is hoog tijd om de boel in een nieuwe jas te steken en eens een goede inrichting uit te werken waarmee alle leden en belangstellenden kunnen vinden wat ze over Ned-Moove willen weten.

We nodigen designers uit om een theme te maken en een ontwerp voor de inrichting. Het bestuur zal zich daar dan netjes aan houden bij het beheer van de content. Heb je belangstelling, meld je dan bij sebastian@ned-moove.nl voor de briefing.

Het is een wedstrijd dus er is iets te winnen. De jury, gevormd door het bestuur, kiest drie ontwerpen uit. Deze beste drie ontwerpen worden door de winnaars gepitcht op de MoodleMoot op 28 mei. Ter plekke bepaalt het publiek wie eindigt als 1, 2 of 3.
De prijzen:

  1. Toepassing van theme op de Ned-Moove site, naamsvermelding ontwerper op elke pagina in de footer, etalagepagina op de site met foto in Ned-Moove t-shirt. Daarnaast komt dit thema als downloadbaar thema op de site te staan. Jaar lang gratis lidmaatschap en deelname aan MoodleMoot.
  2. Thema komt als downloadbaar thema op de site te staan. Ned-Moove t-shirt. Gratis lidmaatschap en deelname MoodleMoot.
  3. Thema komt als downloadbaar thema op de site te staan. Ned-Moove t-shirt.

Ned-moove op Next Learning

Op 16 april vindt HET e-learning congres plaats in Den Bosch: Next Learning. Ned-Moove mag hier met een stand staan en een workshop van 30 minuten geven. Ons doel is uiteraard om belangstellenden warm te maken voor Moodle. We zullen uitleggen wat open source betekent, wat de pedagogische visie achter Moodle is, voor welk soort training/onderwijs Moodle aantrekkelijk is, wat je nodig hebt om te beginnen, enzovoort. Wie wil kan een account op de Ned-Moove site krijgen en een eigen zandbak om te klooien met een uurtje bijstand van ons.
Langs de andere kant willen we ook informatie binnen halen. Hoe denkt men eigenlijk over Moodle, welke vergelijkingen maken mensen in hun hoofd? Ik hoorde laatst iemand roepen: “Open source, open beurs”. Afgezien van het manke rijm, is het natuurlijk niet waar.

Kom ons hiermee helpen op de stand. Als je een shift van 2 uur wilt draaien, vergoedt Ned-Moove je Plaza toegangskaart ter waarde van € 95,00. Je krijgt ook een Ned-Moove t-shirt.
We hebben ook screenshots nodig van Moodlecursussen. Stuur ze aan isabelle@ned-moove.nl

Korting toegang Next Learning voor leden

Het is voor mensen zoals wij HET congres van het jaar, maar best prijzig. Daarom zijn we heel blij dat we leden van Ned-Moove maar liefst € 200,00 korting mogen bieden; geen € 699,00 maar € 499,00. Ga naar het inschrijfformulier en vink de optie Kortingscode aan. Vul in de balk als code Ned-Moove in. Wie nog geen Ned-Moove lid is, gaat zich als de wiedeweerga op de site van Ned-Moove aanmelden om van de korting te profiteren.

Namens het Ned-Moove bestuur: Isabelle Langeveld