Fikse korting op Next Learning, Seminar Leren met video en Ledenvergadering op 26-2

 
 
Foto van Isabelle Langeveld
Fikse korting op Next Learning, Seminar Leren met video en Ledenvergadering op 26-2
door Isabelle Langeveld - zaterdag, 15 februari 2014, 11:27
 
Fikse korting op Next Learning, Seminar Leren met video en Ledenvergadering op 26-2

In deze Nieuwsbrief

Praat mee in de ledenvergadering
Seminar Leren met video in Moodle
Ned-Moove op Next Learning
Fikse korting voor leden

Praat mee in de ledenvergadering
De vergadering vindt plaats op 26 februari. De locatie zal in de buurt van een station zijn, in Utrecht of daar in de buurt.

Je bent welkom vanaf 13:30 De vergadering start om 14:00 en duurt tot 15:00.

We bespreken het Jaarverslag, de financiën en de begroting en plannen voor het komend jaar. De Kascommissie bestaand uit Steinie Janssen en Bob Roos zal verslag uitbrengen van de controle en aanbevelingen doen.
Vervolgens houden we een bestuursverkiezing. Twee posities, namelijk die van Isabelle Langeveld en Marc Swanenberg, zijn vacant. Beiden willen graag nog een termijn volmaken en stellen zich kandidaat, maar jij kunt je ook kandidaat stellen. Dan hebben we iets te kiezen. Voel je ervoor om als bestuurslid actief te worden voor de vereniging, stuur dan een mail naar info@ned-moove.nl.

Seminar Leren met video in Moodle

Om 15:15 starten we met ons seminar.

We zijn getuige van de stormachtige opkomst van video als leermiddel, van soms oersaaie weblectures die via Moodle worden aangeboden tot spannende documentaire of realityshow-achtige clips die de lerende het gevoel geven een pittige uitdaging in zijn dagelijkse praktijk aan te gaan. In de sliptream van die ontwikkeling zien we leeromgevingen met user generated content. Deelnemers sturen presentaties in die ze opnemen met hun webcam, laten zichzelf filmen terwijl ze aan het werk zijn en bewijzen daarmee hun competentie of maken zelf instructiefilmpjes als maximaal activerende leeropdracht. De video’s zijn materiaal om te bespreken, elkaar feedback te geven en zo inzichten te verdiepen (peer teaching). Van goede resultaten kan de hele wereld leren. Bovendien aanzienlijk leuker om te doen dan een paper schrijven dat een docent misschien vluchtig bekijkt en daarna voor niemand meer waarde heeft. We leggen in het seminar de nadruk op een didactiek waarin deelnemers video opnemen en insturen als opdracht.

Voorwaarde is: probleemloos uploaden en terugkijken, op elk device, platform en browser en met gegarandeerde privacy.In het seminar bekijken Isabelle Langeveld en Marcel de Leeuwe, samen met experts en ervaringsdeskundigen, video van twee kanten: didactiek en techniek.

  • Wat is er nodig is om video als didactiek te laten werken in de manier waarop je de opdracht aanbiedt, deelnemers begeleidt in de uitvoering en bij peer beoordeling? Welke Moodle Activity gebruik je om de video te 'oogsten' en waarom?
  • Welke techniek ga je gebruiken als je wilt dat het een drempelloze ervaring wordt voor je deelnemers maar liever niet binnen de korte keren je hostingpakket moet upgraden? Welke oplossingen biedt Moodle? Hoe zit het met die Flowplayer? Of kun je beter de knop YouTube Anywhere in je editor inpluggen, Kaltura installeren met een Kaltura server erbij, de plugin PoodLL gebruiken? Of zeg je tegen je deelnemers dat ze zelf elke denkbare player moeten installeren? En dan zit je nog met organisaties waar YouTube geblokkeerd is of waar video niet door de beperkte bandbreedte geperst kan worden.

Meld je aan voor de vergadering, het seminar, of allebei.

Ned-Moove gaat Moodle pluggen op het Next Learning Event op 16 april

We zijn heel blij dat we kunnen samenwerken met de organisatie van het Next Learning Event in Den Bosch. We geven een sessie van een half uur om Moodle-onwetenden te verbazen met het gemak en plezier waarmee je een aantrekkelijke Moodle cursus maakt en we bemensen een stand.

Korting voor leden en donateurs
Het is voor mensen zoals wij HET congres van het jaar, maar best prijzig. Daarom zijn we heel blij dat we leden en donateurs van Ned-Moove maar liefst € 200,00 korting mogen bieden; geen € 699,00 maar € 499,00. Ga naar het inschrijfformulier en vink de optie Kortingscode aan. Vul in de balk als code Ned-Moove in. Wie nog geen Ned-Moove lid is, gaat zich als de wiedeweerga op de site van Ned-Moove aanmelden om van de korting te profiteren.

Wil je iets terug doen, kom ons dan helpen met het bemensen van de stand.  Of, stuur ons mooie screenshots van je Moodle-omgeving die we kunnen tonen in onze stand. Neem contact op via isabelle@ned-moove.nl.

Namens het Ned-Moove bestuur,
Isabelle Langeveld