Morgen Ned-Moove ledenvergadering - OPHEFFEN?

 
 
Foto van Pieter van der Hijden
Morgen Ned-Moove ledenvergadering - OPHEFFEN?
door Pieter van der Hijden - dinsdag, 12 februari 2019, 11:33
 

Beste mensen,

Ons bestuur bestaat uit vrijwilligers. Ieder uurtje dat ze aan de vereniging besteden stel ik als lid op prijs. Het liefst zie ik een bestuur met mensen die de tijd en de energie hebben om er eens goed aan te trekken. Of je dat ook krijgt is altijd weer een verrassing.

De laatste jaren vind ik de vereniging behoorlijk futloos. Ik wil dat niemand verwijten. De vereniging dat zijn we namelijk allemaal samen. Maar ik zie dat het bestuur keer op keer de Moodlemoot heeft uitgesteld, al tijden geen aandacht meer heeft gegeven aan de website en nu voor morgen een ledenvergadering heeft aangekondigd waar geen enkele reclame voor gemaakt wordt en waar je je suf moet zoeken om te weten waar en hoe laat die gehouden wordt. Ik vrees dat die vergadering dus ook weer een teleurstelling wordt.

Dit staat in schril contrast met Moodle zelf. Het hoofdkantoor heeft een stevige financiele injectie gekregen vanuit een soort goededoelen stichting van het Franse Decathlon en dat is goed te merken. Het hoofdkantoor dat eerder niet veel verder leek te kijken dan de komende twee versies, heeft nu een visie op onderwijs in de wereld, gerelateerd aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de V.N., een missie, een veel duidelijker marketing/communicatie beleid, kortom een enorme professionaliseringsslag. Het ritme van twee major updates per jaar zit er goed in en de gratis Moodle Mobile app kan intussen alle studentenfuncties aan. Er is nu zelfs een Moodle Desktopversie van de app (ook gratis). De ongelukkige relatie met Blackboard / Moodlerooms is afgebouwd. Het partnernetwerk is ook in beweging. Naast UP-learning dat zich meer en meer op het bedrijfsleven richt is nu ook Avetica officieel Moodle-partner.

SURF de organisatie van het NL hoger onderwijs die zich druk maakt om de ICT toekomst, toeterde verleden jaar nog rond dat de tijd van het LMS en dus Moodle over was, maar heeft onlangs Moodle weer omarmd omdat dat het Surf-verlanglijstje voor toekomstige standaards en uitwisselingsmogelijkheden daar al zo ongeveer helemaal standaard in aanwezig was. Moodle is dus toekomstvast.

En nu lees ik in de uitnodiging voor de vergadering van morgen dat het bestuur vindt dat de vereniging maar opgeheven moet worden als er niet genoeg nieuwe bestuursleden komen.  Het staat hen uiteraard vrij om van alles te vinden, maar ik wil wel één ding in overweging geven, nou goed, twee:
  • het is veel gemakkelijker om een organisatie af te breken dan om er een op te bouwen; bezint dus eer ge begint;
  • het opheffen kan alleen als dat duidelijk geagendeerd is en op tijd aan de leden is meegedeeld; dat is nu beslist niet het geval;
Zelf zit ik momenteel in het buitenland en kan ik er morgen helaas niet bij zijn.

Probeer er achter te komen waar de vergadering gehouden wordt en aanwezig te zijn. Of laat in ieder geval je stem horen!

Hartelijke groeten vanuit Suriname,
Pieter van der Hijden
pvdh@sofos.nl
whatsapp +31 624566033